ABOUT

The singer

divider

IT START WITH -

An endless passion for music, for voices,
for discovery, for people, for life.

Bart Verhagen (1983) studeerde Klassieke Zang aan het Conservatorium in Maastricht en Utrecht bij Frans Kokkelmans en Jon Thorsteinsson. Na zijn opleiding koos hij voor een opleiding aan het Lichtenberger Instituut die hij afronden in 2017. Op het moment wordt hij gecoacht door Jard van Nes en Ulrich Eisenlohr. Recent was Bart als solist te horen in de Johannes Passion van J.S. Bach, Krönungsmesse van Mozart, het Requiem van Mozart, Requiem van Chilcott, Les Sept Paroles du Christ van Dubois en Eternal light van H. Goodall.

Ook is Bart actief als koorzanger in binnen- en buitenland en te horen als liedduo met Wouter Bergenhuizen.

Als docent is hij verbonden aan het Conservatorium van Maastricht waar hij de lessen Methodiek Zang en Performance verzorgt en de Hogeschool Leiden waar hij verantwoordelijk is voor zowel bijvak als hoofdvak zang. Tot slot geeft hij zangles aan professionals en amateurs en verzorgt hij regelmatig workshops voor koren waaronder het Nederlands Studentenkamerkoor.

In de bachelor opleiding klassiek zang koos Bart naast de richting uitvoerend de docerende richting. Deze opleiding sloot hij af met goed gevolg.  Door de reeds gevolgde opleiding docent muziek beschikt hij over een breed pedagogisch referentiekader en kan met alle doelgroepen en leeftijdscategorieën werken. Naast zijn eigen zangstudio is Bart als docent verbonden aan het Conservatorium Maastricht waar hij in de docent muziek opleiding verantwoordelijk is voor de performancelessen. In de afdeling klassiek en jazz doceert hij Advanced teaching skills voor de zangafdeling. Voor de docent muziek opleiding aan de Hogeschool Leiden is hij als docent verantwoordelijk voor de zanglessen voor de bij- en hoofdvak studenten.